news_thumbnail

Interesat de programul Rabla?

CERE OFERTA

Când ajungi în punctul de a schimba autoturismul vechi cu unul nou, ți-ai dori ca acesta să fie mai fiabil, să-ți ofere siguranță, confort sporit dar și un consum redus de carburant.

 

Pe scurt, iți dorești o experiență a condusului excelentă.

 

Când la toate acestea se adaugă și alte extra beneficii, practic îți dorești mai mult.

 

Iar cu Suzuki, prin programul RABLA, chiar primești mai mult!

 

Toate modele Suzuki sunt Hybrid și răspund perfect dorințelor tale.

 

Vrei eficiență sporită și economie de combustibil? Cu tehnologia Mild Hybrid de 12V, mașinile Suzuki recuperează energia la frânare pentru a asista motorul termic. Alege îndrăznețul IGNIS sau cochetul SWIFT și bucură-te de priviri admirative oriunde ai merge.

Dacă îți dorești performanță la un preț redus, modelele noastre Mild Hybrid de 48V, precum VITARA, SWIFT SPORT sau S-CROSS sunt perfect adaptate nevoilor tale. Primești spațiu generos, design atrăgător, beneficiezi de consum redus de carburant și multe alte beneficii la prețuri accesibile prin programul RABLA.

 

Pentru cei ce caută un nivel superior de economie de combustibil, modelele Strong Hybrid  140V sau Full Hybrid cum ar fi Vitara, S-Cross sau SWACE, oferă alternarea inteligentă între motorul electric și cel pe benzină, aducându-ți fix ce ai nevoie: eleganță, confort și spațiu generos pentru familia ta.

 

Iar dacă alegi tehnologia Plug-in Hybrid oferită de modelul Suzuki ACROSS cu încărcare la priză și autonomie de până la 75 km în modul electric, te bucuri de libertate totală și eficiență sporită.

 

Beneficiază acum de toate avantajele, cere o ofertă personalizată la dealerul tău preferat și descoperă lumea alături de Suzuki!

Te așteptăm cu prețuri începând de la 11.635 EURO TVA inclus, prin Programul RABLA.

SOLICITĂ OFERTA

i
i
i
i
i
Sunt de acord ca datele mele cu caracter personal să fie validate telefonic de către un agent Call Center
Sunt de acord ca datele mele cu caracter personal să fie transmise către dealerul Suzuki selectat, în vederea primirii de oferte comerciale personalizate.
Sunt de acord să fiu contactat prin:
Telefon
E-mail
Am citit și sunt de acord cu termeni și condiții
Despre programul Rabla 2024
DETALII DESPRE PROGRAMUL RABLA
CONDIŢII DE CASARE A UNEI MAŞINI
PAȘI PENTRU ACHIZIȚIONAREA UNEI MAȘINI PRIN PROGRAMUL RABLA

O selecție a celor mai importante elemente din cadrul Programul Rabla Clasic. Ghidul complet poate fi consultat și descărcat pe site-ul AFM.

 

Prin Programul RABLA, Guvernul susține înnoirea parcului auto din România, prin acordarea unei prime de casare pentru mașinile care îndeplinesc anumite condiții; programul RABLA este compus din RABLA Clasic și RABLA Plus.

 

Programul RABLA Clasic – pentru vehicule cu motor pe combustie sau hibrid fără Plug-In

 

Prin Programul Rabla Clasic 2024 se acordă un tichet (primă de casare) în valoare de 7.000 Lei pentru o mașină veche casată, sau 10.000 Lei pentru casarea a două vehicule uzate.

 

Tichetul este utilizabil doar pentru achiziționarea unei mașini noi cu noxe emise de maximum 150g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se pot folosi maxim 2 tichete RABLA.

 

În plus față de suma  de 7.000 Lei, pentru o mașină veche casată, respectiv 10.000 Lei pentru 2 mașini vechi casate, participantul în Programul Rabla Clasic 2024 poate beneficia suplimentar de alte ecobonusuri, în cazul în care se îndeplinesc condițiile de mai jos:

 • un eco-bonus de 1.500 Lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară („eco-bonus de vechime”).
 • un eco-bonus de 1.500 Lei, pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120 g CO2/km în regim WLTP.
 • un eco-bonus de 1.500 Lei pentru achiziția unei mașini noi cu sistem GPL/GNC.
 • un eco-bonus de 3.000 Lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid (fără Plug-In).

Exemplu de calcul – valoarea maximă finanțată: la achiziția unei mașini hibrid care are emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120 gCO2/km (WTLP) prin casarea a 2 (două) vehicule cu norma Euro 3, participantul în Programul Rabla Clasic 2024 poate beneficia de o reducere totală de maxim 17.500 Lei: 10.000 lei tichet Rabla (2 mașini casate), 2 x 1.500 Lei (eco-bonus de vechime), 1 x 1.500 Lei (eco-bonus emisii mai mici sau egale cu 120g CO2/km in regim WLTP), 3.000 Lei eco-bonus pentru vehicul hibrid.

 

Programul RABLA Plus – pentru vehicule 100% electrice sau hibrid cu tehnologia Plug-in

 

O selectie a celor mai importante elemente din cadrul Programul Rabla Plus. Ghidul complet poate fi consultat si descarcat pe site-ul AFM.

Pentru cei care optează pentru o mașină 100% electrică sau hibrid Plug-in, Programul RABLA Plus oferă două tipuri de tichete:

 • un eco-tichet de 13.000 de Lei pentru achiziția unui autovehicul nou hibrid Plug-in exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP;
 • un eco-tichet de 25.500 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta.

Programele RABLA Clasic și RABLA Plus nu pot fi accesate împreună.

 

Exemplu de calcul – valoare maximă finanțată: la achiziția unui hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80 g CO2/km în regim WLTP  și casarea unui autoturism vechi, suma totală maximă de care se poate beneficia este de 13.000 lei.

CASARE ÎN CENTRU AUTORIZAT

Casarea trebuie făcută după începerea Programului Rabla, doar în rețeaua de centre Remat autorizate.

 

VECHIME MAI MARE DE 6 ANI

Pentru ca o mașină să fie eligibilă în Programul Rabla trebuie să aibă o vechime minimă de 6 ani.

* Cu excepția vehiculelor aflate în proprietatea unei unități administrativ-teritoriale sau a unei instituții publice.

 

 

PRIMA ÎNMATRICULARE ÎNAINTE DE 31.12.2017

Vehiculul uzat trebuie să fie înmatriculat în România de cel puțin 6 ani, cel târziu la 31.12.2017.

 

SĂ FIE INTEGRALĂ

Mașina casată trebuie să fie completă (caroserie, motor, roți, etc.)

1. Înscrierea în Programul Rabla

 

Pentru a te înscrie în Programul Rabla trebuie să iei legătura cu dealerul tău Suzuki, înscrierea fiind făcută de către acesta, în mod electronic, direct în aplicația PSIPAN. Pentru această operațiune vor fi necesare datele beneficiarului (persoana care achiziționează autovehiculul), datele proprietarului de rablă (în cazul în care sunt persoane diferite) si datele referitoare la vehiculul sau vehiculele ce urmează a fi casat/e.

 

2. Documentele necesare pentru înscrierea în Programul Rabla 2024

 

Pentru înscrierea în Programul Rabla este necesar să prezinți următoarele documente:

 

 • actul de identitate, original și copie, atât pentru beneficiar cât și pentru proprietarul rablei;
 • certificatul de înmatriculare al mașinii vechi, sau certificatele mașinilor vechi;
 • cartea de identitate a rablei, respectiv cărțile de identitate ale rablelor, după caz;
 • certificate de atestare fiscală emise de către direcțiile de taxe și impozite locale din cadrul primăriilor de pe raza unde domiciliază atât proprietarul rablei/rablelor cât și cumpărătorul noului autovehicul, rezultând faptul că nu au datorii.
 • certificat de la ANAF

3. Casarea mașinii vechi

 

După ce dealerul tău Suzuki confirmă validarea în aplicația PSIPAN, proprietarul mașinii uzate sau a mașinilor uzate se prezintă la un centru autorizat Remat cu mașina sau mașinile pentru casare. În urma procesului de casare se va obține certificatul de distrugere a autovehiculului sau autovehiculelor vechi. 

 

4. Radierea din circulație a mașinii casate

 

După casare, proprietarul are obligația să radieze vehiculul sau vehiculele vechi la DRPCIV.

 

5. Prezentarea dovezii de radiere

 

Proprietarul mașinii uzate trebuie să predea vehiculul uzat sau vehiculele către un centru colector autorizat (punctul 3), să obțină certificatul de radiere din circulație al vehiculului vechi (punctul 4) și să transmită către dealer Suzuki certificatele de casare și radiere ale mașinii uzate, până la data emiterii facturii vehiculului nou. 

 

6. Finalizarea procesului și achiziția mașinii noi

 

După ce au fost urmați toți pașii de mai sus, dealerul tău Suzuki va putea elibera factura de achiziție a autoturismului nou, ținând cont de bonificațiile oferite în Programul Rabla 2024.

Durata de valabilitate a notei de înscriere este de 120 de zile de la data emiterii**.

**Cu excepția anului 2024, când valabilitatea notei de înscriere nu poate depăși data de 25 noiembrie. Tot în termenul de valabilitate a notei de înscriere și numai după confirmarea de către aplicație a informațiilor aferente autovehiculului uzat, potrivit procedurii de la art. 10, alin. (1), lit. c), producătorul validat introduce în aplicație data casării, informațiile privind colectorul autorizat unde s-a realizat operațiunea și data radierii.

 

Oferte destinate persoanelor fizice, prin Programul Rabla Clasic/Rabla Plus, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu și finanțat din Fondul pentru Mediu, fără valoare contractuală, supuse unor condiții prezentate pe pagina de site aferentă fiecărei oferte, în limita stocului disponibil, valabile până la 31 ianuarie 2024 sub condiţia deschiderii și de la data deschiderii înscrierilor în PSIPAN pentru anul 2024.

Pentru mai multe detalii despre Programele Rabla și Rabla Plus, te rugăm să consulți site-ul AFM.